SVA

Avföringsprov mag- och tarmparasiter paket gnagare - Tarmparasiter

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Kit innehållande allt du behöver för att enkelt skicka iväg ett avföringsprov från din gnagare. Analyskostnad för Springmask, Koccidier och Stronglida maskar ingår i paketet.

Analys utförs av SVA -Statens veterinärmedicinska anstalt.   Varför välja SVA"s parasitlaboratorium? SVA bedriver Nordens största och äldsta veterinärmedicinska laboratorium samt är Sveriges enda nationella referenslaboratorium för parasiter.

All personal som arbetar på SVA har hög kompetens inom diagnostik och alla analysresultat granskas av veterinärer som disputerat inom parasitologi. Tack vare att SVA får ditt prov kan vi övervaka sjukdomsläget och resistens hos svenska djur.

Tillsammans bygger vi den expertis som kan ge dig och Sveriges alla veterinärer och djurhållare råd baserade på just svenska förhållanden. Färsk träck/avföring läggs i plastpåse som försluts ordentligt med knut.

Totalt behövs cirka 1–2 matskedar. Undvik att få med spån/burmaterial.

Lägg sedan påsen i ytterligare en plastpåse tillsammans med det absorberande materialet, (trelagersprincipen). Förslut påsen ordentligt med knut.

Märk påsen med djurets namn eller FirstVets ärendenummer. Fyll i denna remiss, lägg den tillsammans med provet i svarskuvertet och skicka till SVA med posten.

  Skicka helst prov i början av veckan. Provet kan dock förvaras i kylskåpstemperatur över ett veckoslut.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Hundmat24 2024