SSL
Top 5 kattlådor som faktiskt fungerar bra

Top 5 kattlådor som faktiskt fungerar bra

Kattlådan ska vara rymlig och bekväm för katten att uträtta sina ärenden. Lådan ska också vara funktionell. Det ska gå att öppna, stänga och vara enkel att göra ren. Katten trivs bäst hemma när den vet att det alltid finns mat tillgängligt och att lådan är ren och fräsh.

I det bästa av värdar så vill många bli kvitt katlådan helt och hållet, Men det är inte så lätt. Den luktar illa och kattsand sprider sig överallt genom hela badrummet. Se till att din nästa kattlåda har höga fina kanter och är stor nog för din katt. Då kan man lite lite mer på att kattsanden stannar kvar i lådan snarare än att det blir sand överallt på golvet.

Om man tycker att lådan luktar illa i badrummet så betyder det oftast att den inte görs rent så ofta som den borde. Se till att bunkra upp med kattsand så att man kan byta den ofta och experimentera gärna med olika sorts spadar för att rensa lådan på ett effektivt sätt. Då kommer livet med kattlådan att bli så mycket trevligare, både för dig och din katt.

1. Figaro Kattlåda

Egenskaper Den höga kanten håller urin och kattsand kvar inne i lådan, och kanten kan lätt tas bort från lådan för rengöring. Kattlådan har en sänkt ingång som gör att både kattungar och äldre katter lätt kan komma in i lådan.

Läs mer

2. Kattlådehus Vico (Korall)

Egenskaper Kattlådehus Vico är perfekt för katter som gillar att gå på toaletten i fred eftersom den kan krypa in hunden locket.

Läs mer

3. Nestor Jumbo Kattlåda

EgenskaperDen specialutvecklade fronten kan öppnas helt så att det är lätt att ta bort kattens avföring. Kolfilter på toppen av lådan säkerställer minimalt med lukt. Höjd till den nedre kanten av dörröppningen: 16 cm. Lådan är gjord av plast.  Extra kolfilter hittar du här 

Läs mer

4. Nova Kattoalett med Kattsandsspade (Grå/brun)

Egenskaper En praktisk kattoalett med plats för kolfilter för att neutralisera obehaglig lukt. Finns i 3 olika färger. Levereras med en kattsandsspade. Extra filter hittar du här

Läs mer

5. PeeWee EcoHûs Kattlåda (Grå/ljusgrå)

EgenskaperNär katten kissar i PeeWee kattlådan försvinner 90 % av urinen ner genom de små hålen i botten på den översta lådan och ner i den nedersta delen. Resten av urinen absorberas av pelletsen i den översta lådan som därefter faller sönder och blir till sågspån. När katten gräver i lådan så faller sågspånen genom gallret i den översta lådan och ner i den undre lådan. Det gör att den översta lådan alltid är ren och torr. Du behöver bara slänga bort de smutsiga sågspånen i den nedersta lådan. Om kattens avföring regelbundet tas bort från lådan blir det bara den friska doften av gran kvar. Det behövs bara ett lager på 2 cm träpellets i PeeWee kattlåda, och det behöver inte bytas så ofta. Finns i 2 färger. Här hittar du:PeeWee pellets

Läs mer