Sidan innehåller annonslänkar

Aktivt Kol - 100 ml

Beställ Aktivt Kol - 100 ml på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Aktivt Kol - 100 ml inom kategorin Fodertillskott.

Produktinformation

Produkt med aktivt kol som binder skadliga ämnen till sin yta t ex kemiska gifter, läkemedel och bakteriegifter och förhindrar därmed att de upptas i kroppen. Verksamt vid akuta förgiftningar.

Kolsuspensionen intas snarast möjligt efter det att den giftiga substansen intagits. Dosen kan upprepas vid behov.

Vid förgiftningar skall kontakt alltid tas med veterinär. Sorbitol (E420)   Magnesiumaluminiumsilikat   Karmellosnatrium   Metylparahydroxibensoat (E218)   Propylparahydroxibensoat (E216)   Etanol   Renat vatten   Vid akuta förgiftningar och förgiftningstillbud skall kol ges snarast möjligt efter det att den giftiga substansen intagits, helst inom 5-10 minuter.

Dosen anpassas efter uppskattad förtärd giftmängd. Viktmässig relation mellan gift och kol bör vara minst 110. .

Se gärna också

Hoof N' Skin fodertillskott - 800 g

Hoof N’ Skin är ett effektivt fodertillskott som stärker hästen hud och återställer dålig horn- och hovkvalitet. Sammansättningen består av biotin och zink som återuppbygger hoven från insidan, vilket genererar i en stark och elastisk hornkvalitet. Tack vare det höga innehållet av lättupptagligt zink kan även produkten användas som en zinkkur för att behandla hudproblem och återuppbygga hudbarriären. Hoof N' Skin är även tillsatt med extra koppar som ökar upptagningen av zink.   För varje ämnes individuella påverkan, läs nedan: Biotin är ett vattenlösligt Vitamin B som stärker hästarnas horntillväxt. Zink har en central roll i utvecklingen av vävnader och därför är det bland annat viktigt att ha en korrekt balans för att minimera och förebygga hudproblem, så att sårläkning kan ske effektivt. Koppar spelar en viktig roll som en del av de enzymer som ingår i syntesen av pigment och underhålletav en elastisk bindväv. Vitamin A har bland annat en inverkan på hästens tillväxt och syn och påverkar vissa gener och celler i hästens kropp. Vitamin D är som Vitamin A, ett fettlösligt vitamin, och ger en korrekt kalcium: fosforomsättning. Vitamin D bildas både i hästens hud och i grovfodret när det torkas i solen. Hästar som ofta går ute i dagsljus saknar vanligtvis inte Vitamin D, men man ska vara uppmärksamhet på eventuell brist på Vitamin D undervintersäsongen. Ger en blank och glänsande päls. Stärker hovar. Kan användas för behandling av hudproblem. Dextros   Kalciumkarbonat   Magnesiumoxid       Näringsmässiga tillsatser   Biotin 1500 mg Vitamin A 1000000 IU Vitamin D 180000 IU Zink 20000 mg Koppar 5000 mg Vikt Mängd Per 100 kg 5 g   HovkurHoof N’ Skin ges dagligen till hästar med dålig hornkvalitet. Man bör förvänta sig en period på 6-12 månader innan man ser en tydlig effekt av kuren, eftersom som hoven växer långsamt. Det tar ungefär ett år innan hela hoven har fått ett nytt horn.   ZinkkurGe Hoof N’ Skin under en period i minst 6-8 veckor och kontrollera sedan hästen igen via blodprov. Vid hudproblem används produkten efter behov. Den kan användas både som en kortvarig kur eller över en längre tidsperiod.

Mer information finns på produktens sida.

Se även andra produkter från Fodertillskott

Snabbfilter
Sortera
Produkter från kända varumärken
Hundsängar

Hundsängar från Little&Bigger

Se alla produkter
Chinchilla

Chinchilla från Oxbow

Se alla produkter
Hundtröjor

Hundtröjor från Dogman

Se alla produkter
Pet Muzzles

Pet Muzzles från Baskerville

Se alla produkter