SSL

Snöslunga

1 Produkter
Är du ute och letar efter något inom kategorin Snöslunga så kan du sluta leta. Här har vi samlat produkter från kända återförsäljare. Om produkten inte går att hitta inom kategorin Snöslunga så finns det med säkerhet andra kategorier med massvis av spännande artiklar att bläddra bland. Välkommen att utforska hela sortimentet vi har att erbjuda till härliga online priser.
Sortera

Snöslunga

Hitta produkter inom kategorin Snöslunga till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Snöslunga.

En snöslunga är ett motordrivet redskap för snöröjning. Snöslungan samlar upp snö från marken och kastar ut (slungar) snön genom luften till en annan plats eller till en lastbärare för vidaretransport. De flesta snöslungor – även modeller för hemmabruk – är självgående. Slungans förare går bakom maskinen eller sitter på en förarplats på maskinen. En snöslunga kan också vara ett tilläggsaggregat till entreprenadmaskiner och drivs då ofta av den sistnämndas hydraulsystem. I förarens gränssnitt återfinns vanligen reglage för utkastarens elevation och riktning, slungans framdrivningshastighet samt gaspådrag. Den vanligaste konstruktionslösningen är den kraftigare tvåstegsslungan. Det första steget består av att en eller flera snöskruvar luckrar upp och samlar ihop snön från marken. I nästa steg accelereras snön av en impeller till tillräcklig fart för att lämna snöslungan genom utkastaren och landa lagom långt bort. Mycket enkla snöslungor kan konstrueras som en enstegsslunga genom att snöskruven ger den uppsamlade snön tillräcklig fart för att slungas ut genom utkastaren.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Motorolja AL-KO 5W-30, 0,6 l