SSL

Termostat

1 Produkter
Här finns produkter i kategorin Termostat. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Termostat. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Termostat.
Sortera

Termostat

Hitta produkter inom kategorin Termostat till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Termostat.

En termostat är en reglerteknisk apparatur som ska hålla en nästan konstant temperatur i en ordning. De enklare elektriska termostaterna består av en bimetallfjäder som fungerar som strömbrytare genom att den böjer sig olika vid olika temperaturer. Själva slutningen av strömkretsen görs ofta med hjälp av ett relä, för att undvika gnistbildning. Termostater kan också förekomma i andra sammanhang, till exempel i vattenburna centralvärmesystem och i duschblandare, där de kan utgöras av en vaxpropp, som genom sin utvidgning kan stänga och öppna en röröppning. Vissa legeringar är magnetiska under en viss temperatur, curiepunkten, men blir omagnetiska över denna temperatur. Denna egenskap kan utnyttjas för termostater. En praktisk tillämpning är temperaturhållning av elektriska lödkolvar. I hjärnans hypotalamus finns det också en biokemisk termostatfunktion som reglerar kroppstemperaturen.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Stalltermostat T15 WD, 1-stegs