Skyddsmask Andningsskydd

7 Produkter
Här finns produkter i kategorin Skyddsmask Andningsskydd. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Skyddsmask Andningsskydd. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Skyddsmask Andningsskydd.
Filtrera varumärke
Sortera

Skyddsmask Andningsskydd

Hitta produkter inom kategorin Skyddsmask Andningsskydd till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Skyddsmask Andningsskydd.

Skyddsmask (formellt), gasmask (folkmun), ibland även andningsskydd (se Benämning och definition), är en ansiktsmask som skyddar användarens andningsvägar och ögon mot giftiga gaser och skadliga partiklar i aerosolform. Skyddsmasker används huvudsakligen inom den militära sektorn men används bland annat även inom den kemiska industrin, vid brandbekämpning och inom polisen. En skyddsmask täcker normalt hela ansiktet, en så kallad helmask, och har en åtsittande form för att skydda ögon, näsa och mun från ovannämnda faror. Det finns dock även skyddsmasker som täcker halva ansiktet, en så kallad halvmask, som enbart skyddar näsa och mun. Dessa är till för att användas i kombination med skyddsglasögon för att skydda ögon. För att skapa säker andning låter man inandningsluften gå igenom luftfilter för att filtrera bort allt som annars skulle skada individen vid inandning. Det moderna konceptet av skyddsmasker utvecklades ursprungligen som ett svar mot den gaskrigföring som fördes under första världskriget men maskens roll har sedan dess utökats som skydd mot mer än bara gas. Därför används skyddsmasker inte enbart militärt idag, utan även inom andra områden som innehåller farliga andningsmiljöer, till exempel arbeten i starkt kontaminerade miljöer. På grund av maskens åtsittande form fungerar den även som stänkskydd mot giftiga substanser. Militärt är skyddsmasken fortfarande i modern tid en viktig del av den enskilde soldatens utrustning. Trots att majoriteten av världens länder (ej Egypten, Nordkorea och Sydsudan) har skrivit under konventionen om förbud mot kemiska vapen så ser man fortfarande kemiska vapen som ett hot. Bortom detta är skyddsmasker även användbara mot andra faror i krigssituationer, till exempel bränder, rökridåer och tårgas, samt farliga ämnen ej utspridda i militärt syfte.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Partikelfilter Sundström SR510 P3