Sidan innehåller annonslänkar
MSD

Axilur® vet. Oral Suspension 10%, för Hund/Katt - 1 st x 50 ml/frp

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Axilur® Vet. Oral Suspension 10% är ett receptfritt veterinärmedicinskt läkemedel avsett för behandling av olika typer av inälvsparasiter hos både hundar och katter.

Detta läkemedel är som en oral suspension och administreras oralt.   Det veterinärmedicinska läkemedlet innehåller den aktiva substansen fenbendazol, som används för att behandla infektioner orsakade av inälvsmask inklusive rundmaskar, hakmaskar och bandmaskar.

Fenbendazol fungerar genom att störa de vitala cellfunktionerna hos dessa parasiter, vilket leder till deras död.   Produktinformationen är endast avsedd som allmän information och ersätter inte individuell medicinsk rådgivning.

Vi strävar alltid efter att tillhandahålla korrekt och uppdaterad information, det är dock inte en garanti på att all information är fullständig eller aktuell. Läs alltid bipackssedeln innan användning! Rådgör med legitimerad veterinär eller farmaceut vid minsta osäkerhet

För information om djurläkemedlet läs vidare på fass.se.   Denna vara tillhandahålls av FirstVet Apotek Administreras oralt.

Läkemedlet används för att behandla inälvsmask hos hundar och katter. Rådgör alltid med veterinär eller farmaceut vid minsta osäkerhet.

Fenbendazol  10 g  Vattenfri kolloidal kiseldioxid   Natriumkarboximetylcellulosa   Povidon   Natriumcitrat   Citronsyremonohydrat   Natriummetylparahydroxibensoat   Natriumpropylparahydroxibensoat   Bensylalkohol   Läs alltid bipackssedeln innan användning! Läs doseringsinformation på förpackning eller medföljande bipackssedel   Axilur® Vet.

skall ges oralt till hundar och katter. Dosen beräknas enligt djurets kroppsvikt, och den exakta doseringen och behandlingstiden kan variera beroende på vilken typ av parasit som behandlas.

Det är viktigt att följa den doseringsanvisning som ges av din veterinär. För att säkerställa fullständig eliminering av parasiter kan det vara nödvändigt att upprepa behandlingen vid flera tillfällen, som rekommenderat av din veterinär.

  Observera Som med alla läkemedel bör Axilur® Vet. användas enligt instruktionerna och endast till de djur som det är avsett för.

Om du misstänker att ditt husdjur kan ha parasiter, bör du rådfråga en veterinär innan du inleder någon behandling.   Hund och katt Normal dosering är 50 mg fenbendazol per kg kroppsvikt, motsvarande 2 ml Axilur vet.

10% oral suspension per 4 kg kroppsvikt dagligen i tre dagar. Den orala suspensionen ges antingen direkt i munnen i samband med utfodring eller inblandad i foder.För förebyggande av spolmask- och hakmaskinfektion hos nyfödda valpar behandlas den dräktiga tiken dagligen från 40de dräktighetsdygnet tom 14 dygn efter valpning med 50 mg fenbendazol per kg kroppsvikt, motsvarande 2 ml Axilur vet.

10% oral suspension per 4 kg kroppsvikt. Den orala suspensionen ges antingen direkt i munnen i samband med utfodring eller inblandad i foder. .

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Hundmat24 2024