SSL
Sidan innehåller annonslänkar
Baskerville

Baskerville Ultra Munkorg (1)

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

EgenskaperBaskerville Ultra Munkorg är både bekväm och säker att bära, gjort i tåligt material som är format efter nosens form. Finns i flera storlekar, storleksguiden ska ses som vägledande.AnvändningMunkorg för hund


Jämför produkt Baskerville Ultra Munkorg (1) online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Baskerville Ultra Munkorg (1) i kategorin Munkorgar här hos oss.

Kategori: Munkorgar
Artikelnummer: 027673

Från kunskapsbanken

Baskerville

Baskerville är ett typsnitt skapat av den engelske boktryckaren John Baskerville (1706–1775). Denne tillverkade själv all tryckeriutrustning och även sitt eget papper.Det första stilprovet gavs ut 1756 och är en så kallad transantikva (övergångsform, real, förklassicistisk antikva), alltså en bokstavsform som bildar övergången mellan renässansantikvan och nyantikvan. Det innebär att ansvällningarna (växellinjerna) är rakare än hos renässansantikvan, men inte så raka som hos nyantikvan. Kontrasten mellan grundstreck och hårstreck är heller inte så stor som hos nyantikvan och serifferna inte lika spetsiga. Baskerville har en relativt bred och öppen bokstavsform, vilket ger god läsbarhet. En egenhet för Baskerville är att såväl rakt som kursivt g har ett öppet underhäng. Typsnittet har länge varit ett av de mest använda i Sverige.

1

1 (I) var ett normalår som började en lördag i den julianska kalendern. Det är också det första året i den traditionella kristna tideräkningen. Året dessförinnan benämns 1 f.Kr. i den gregorianska kalendern och dess föregångare, den julianska. År 0 (noll) existerar inte i dessa kalendrar eftersom siffran noll inte fanns som begrepp vid tiden för kalendrarnas tillkomst. Siffran noll kom först med arabiska matematiker på 800-talet. Kristus antogs vara född nära det årsskifte som inledde år 1 e.Kr. Däremot finns år 0 enligt den moderna standarden ISO 8601 och har länge använts inom astronomin, där år 0 betecknar år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Den kristna tideräkningen med årtalsberäkning efter Jesu födelse infördes efter icke helt korrekta beräkningar (rörande tidpunkten för kejsar Augustus skattskrivningsdekret) retroaktivt av munken Dionysius Exiguus 532. Man menar idag att Jesus föddes mellan 7 och 4 år före den dionysiska erans början.