Kusk

9 Produkter
Här finns produkter i kategorin Kusk. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Kusk. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Kusk.
Sortera

Kusk

Hitta produkter inom kategorin Kusk till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Kusk.

En kusk är den person som kör med häst och vagn (vintertid ibland släde). Förr i världen fanns många yrkeskuskar, både privatanställda i välbärgade familjer och de som körde droska. Travkuskar deltar i travtävlingar. Allt eftersom 1800-talet gick ersattes postbefordran via diligens alltmer av postvagnar på tåget, och när praktiskt användbara motorfordon började användas under 1880- och 90-talen började kuskyrket alltmer konkurreras ut av yrkeschaufförer. Den gamla hästdroskans kusk blev en taxibilschaufför, och den privatanställde kusken ersattes av en privatchaufför, medan äldre tiders "likvagn" ersattes av en begravningsbil. Kusk har sitt etymologiska ursprung i det ungerska ortnamnet Kocs.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Ridhandske Finntack Pro Orlando, Svart - SVART, 9,5