SSL
Sidan innehåller annonslänkar
TRETORN

Gummistövel Tretorn Basic Mid, Röd - RÖD, 40

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Jämför produkt Gummistövel Tretorn Basic Mid, Röd - RÖD, 40 online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Gummistövel Tretorn Basic Mid, Röd - RÖD, 40 i kategorin Gummistövlar här hos oss.

Produktinformation

Basic Mid är en klassisk seglarstövel från Tretorn i naturgummi fritt från PVC. Den bekväma gummistöveln för vardagsbruk har en greppvänlig sula och något lägre skaft för lätt i och urstigning. .

Visa fler

Från kunskapsbanken

Rödfärg

Rödfärg syftar dels på röda järnoxidpigment som utvunnits ur slaggprodukter från gruvor eller mineralhantering, dels på en målningsprodukt av slamfärgstyp som tillverkas av sådant rödfärgspigment. Rödfärgspigment tillverkades förr på många platser i Sverige. Även idag finns flera producenter, men huvuddelen av dagens svenska rödfärgspigment härrör från Falu koppargruva och säljs som slamfärg under det inregistrerade varumärket Falu rödfärg. Röd slamfärg har, till skillnad från motsvarande material i andra kulörer, länge varit vanlig i Sverige och därmed har ordet rödfärg blivit etablerat inom byggande och byggnadsvård. År 2001 konstaterade marknadsdomstolen att ordet rödfärg bara får användas för slamfärgsprodukter med järnoxidpigment och inte för röd målarfärg i allmänhet.