Fodervagn

6 Produkter
I kategorin Fodervagn finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Fodervagn så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Fodervagn

Hitta produkter inom kategorin Fodervagn till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Fodervagn.

En fodervagn är en elektriskt framdriven rälshängd vagn som används i jordbruket för att utfodra nötkreatur. Fodervagnarna finns i en mängd olika modeller, med möjlighet att använda ett eller flera fodermedel, med batteri- eller kabeldrift osv. Automatiseringsnivån varierar efter prisläge och kan vara allt från ingen (man får manuellt sköta strömbrytare för de olika elmotorerna) till helt automatiserade system som kan starta på klocka. En typisk fodervagn som används i dagens svenska mjölkproduktion har utrymmen för dels grovfoder, dels tre-fyra fickor för fodermedel som krossad spannmål, mineralfoder och pelleterat kraftfoder. Djuren bär transponders som vagnet läser av innan givan för det aktuella djuret vägs upp. Detta gör det möjligt att entydigt identifiera varje utfodrad ko och använda individuella foderstater i besättningen. De olika fodermedlena fylls på automatiskt med hjälp av skruvar och rivare eller fylltömmare?. Vagnen går ett stort antal rundor per dygn för att få fram tillräckligt med foder till korna.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Underrede Hörby Fodervagn, 200 l