Fågelholkar

9 Produkter
Artiklar från Fågelholkar finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Fågelholkar. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Filtrera varumärke
Sortera

Fågelholkar

Hitta produkter inom kategorin Fågelholkar till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Fågelholkar.

En fågelholk är en av människan byggd konstruktion där fåglar ska kunna bygga sitt bo för att häcka. Fågelholken är ett försök att efterlikna den typ av naturlig hålighet som arten föredrar, exempelvis en trädhåla, men kan utformas på en mängd olika sätt. På många håll är det populärt bland privatpersoner att sätta upp fågelholkar, framför allt holkar för mesar, sparvar, svalor och flugsnappare. Det förekommer också att fågelholkar placeras ut i organiserad form, för forskning, för att skapa häckningsförhållanden för hotade arter eller inom avikultur. Holkar kan även fungera som övervintringsplats för stannfåglar. Ordet "holk" kan spåras till det fornsvenska ordet "holker" som betyder urholkat föremål.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Fågelholk Nyby Sadeltak Ø 32 mm